Från den familjeägda producenten JB Berger med bas i det välkända Cavaområdet Penedés kommer detta vin producerat enligt den traditionella metoden, samma metod med vilken man gör Champagne. Vinet jäses en andra gång med sin jästfällning på flaska i minst 9 månader – det är under denna jäsning som kolsyran i vinet bildas. Resultatet är en frisk, fruktig och torr Cava som inte kan beskrivas som annat än ett riktigt fynd!
Skriv utLeverantör/importör | The Wine Team |
Varunummer | 77410 |
Druvsort | Macabeo, Parellada |
Alkoholhalt | 11,5% |
Storlek | 750 ml |
Förpackning | Flaska |
Antal/kolli | 12 |
Förslutning | Naturkork |
Sockerhalt | 0,5 g/100 ml |
Märkningar |
Vegan |
Producent | ViniMundi |
Smakbeskrivning | El Mar Cava BRUT är ett krispigt mousserande vin med friska smaker av gröna äpplen citrus och örter. Druvan Macabeo bidrar med friskhet och kraft medan Parellada ger Cavan dess elegans och mjukhet. |
Passar till | Vinet är väldigt passande för säsongens bjudningar, fester och mingel då det gör sig fint tillsammans med plockmat och bufféer. |
ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.
Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.
Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.
Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!
Spanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet – kalla vintrar och mycket varma torra somrar.