Rosacker Grand Cru Riesling

Rosacker Grand Cru Riesling

111,20 kr Vitt vin, lätt & friskt Alsace, Frankrike

Bergskedjan Les Voges har skänkt Alsace en mängd olika bergarter och jordmånstyper. Detta har resulterat i 51 olika Grand Cru-lägen med olika jordmån. Grand Cru Rosacker som denna generösa riesling kommer ifrån har en lång mognadscykel vilket ger vinerna stor komplexitet och ren aromatik. Biechers ekologiska Rosacker riesling tas fram i deras källare i den pittoreska byn Saint-Hippolyte. Vinet har en stark personlighet med inslag av persika, äpplen, citrus, kaprifol, mineral och en distinkt eftersmak, vilket ger vinet en nästan oändlig längd!

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 2105
Druvsort100% Riesling
Årgång2021
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,43 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Jean Biecher

Innehållet

SmakbeskrivningVinet har en torr nyanserad och mycket frisk smak med inslag av persika, äpplen, mineral, citrus och örter.
Passar tillServera vinet väl kylt till fisk- och skaldjursrätter eller till ost så som comté eller getost.
LagringspotentialVinet är gott att dricka nu men kan med fördel lagras i några år. Under bra förhållanden kan ett vin som detta lagras i upp till 20år.
VinmakareOliver Biecher och Julien Schaal.
SkördDruvorna till vinet är handskördade.
VinifikationDe hela druvklasarna pressades under sex timmar i en pneumatisk press. Jäsning skedde sedan på ståltankar i 10 månader.
JordmånJorden i Rosacker består främst av kalksten.

Om Jean Biecher

Familjen Biecher har varit verksamma i Alsace sedan 1762 och är idag en av de fem största producenterna i regionen.

Om Alsace, Frankrike

Alsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man ”franska viner på tyska druvor” och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.