Vinistella

Vinistella

54,40 kr Rött vin, fylligt Terre Siciliane, Sicilien, Italien

Ekologiska Vinistella La Passione Organic kommer just från passionens land Italien, närmare bestämt från Sicilien. Druvan Nero d´avola är inhemsk just från Sicilien men kan numera återfinnas över hela vinvärlden. De ekologiska druvorna till detta vin soltorkas under tid för att sedan pressas och ge sin karaktär av torkade frukter, nötter och en mjuk liten sötma. Tekniken är en av Italien mest berömda och ligger till grund för flera av landets mest uppskattande viner. Kul att veta är också att Nero d´avola är den enda druva som har blått fruktkött.

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 81603
DruvsortNero d'avola
Årgång2021
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent ViniMundi

Innehållet

SmakbeskrivningFyllig smak med toner av mörka bär, vanilj och choklad.
Passar tillVinet passar perfekt tillsammans med grillat kött, en krämig pasta, charkuterier eller på egen hand.

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Terre Siciliane, Sicilien, Italien

”Terre Siciliane” är en geografisk ursprungsbeteckning som omfattar vinodlingar över större delen av Sicilien. Här tillverkas röda och vita viner i en mängd olika stilar, så även rosé och mousserande vin. Mycket fokus ligger på de inhemska druvsorterna cataratto, grillo och inzolia för vita viner samt nero d’avola och nerello mascalese för röda viner. Men även de internationella sorterna som cabernet sauvignon och chardonnay har fått starkt fotfäste här.

Övrigt

Ekologiska Vinistella La Passione är ett smakrikt rött vin med exklusiv karaktär. Vinet är en parziale appassimento, vilket innebär att de handplockade druvorna har fått torka innan pressning. Tekniken är en av Italien mest berömda och ligger till grund för flera av landets mest uppskattande viner. Resultatet blir ett fylligt och smakrikt rött vin fyllt av italiensk vinmakningspassion!