Tenuta Meraviglia Bolgheri Rosso

Tenuta Meraviglia Bolgheri Rosso

199,20 kr Rött vin Bolgheri, Toscana, Italien

Nyanserat och elegant vin från Bolgheri! Från druvor odlade ca 150 m över havsytan där rötterna går djupt ner i den vulkaniska jorden. Som resultat av detta har vinet fått sin intensiva och eleganta finish.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Iconic Wines
Varunummer 53782
Druvsort70% Cabernet Franc, 30% Cabernet Sauvignon
Årgång2018
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,15 g/100 ml
Producent Dievole

Innehållet

SmakbeskrivningEtt vin med noter av svarta bär, särskilt björnbär och körsbär, med nyanser av aromatiska kryddor. Välstrukturerad och uppfriskande med en varaktig finish.
Passar tillDetta vin passar perfekt till rött kött: stek, skivat nötkött, rostat lamm och vilt. Servera vid 18°C

Om Dievole

Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet i närheten av Siena, Toscana. Här utövas hållbar vinproduktion och man har också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang. Dievole nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt. Egendomen består idag av totalt 600 hektar vinodlingar varav 150 hektar är ekologiskt certifierade. Vingårdarna är till största delen planterade med druvsorten sangiovese, men man odlar även de för regionen traditionella druvorna canaiolo, ciliegiolo, colorino samt de gröna druvorna trebbiano och malvasia. Dievole betyder ”Guds Vilja”.

Om Bolgheri, Toscana, Italien

Bolgheri ligger på Toscanas vackra kust och räknas idag som ett av världens allra främsta vindistrikt. Området är känt för sina eleganta, men samtidigt kraftfulla, viner som av tradition görs på de franska druvsorterna Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc.

Dessa viner är även kända som ”Super Tuscans” och tillhör idag några av världens mest eftersökta viner.