Tenuta Le Colonne Vermentino Costa Toscana

Tenuta Le Colonne Vermentino Costa Toscana

135,20 kr Vitt vin Toscana, Italien

Ett friskt och välstrukturerat ekologiskt vin gjort på 100 % Vermentino.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Iconic Wines
Varunummer 54684
Druvsort 100 % Vermentino
Årgång2020
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,13 g/100 ml
Syra5,4 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Tenuta Le Colonne

Innehållet

SmakbeskrivningEtt välstrukturerat och elegant vin med toner av mogna citrusfrukter, vita blommor, salvia, rosmarin, gröna äpplen och
mineral med en uppfriskande syra och pigg finish.
Passar tillPassar utmärkt till havets alla läckerheter eller varför inte som en aperitivo med salta tilltugg. Servera vid 12°C.

Om Tenuta Le Colonne

Tenuta Le Colonnes vingårdar ligger endast några kilometer från kusten på höjder mellan 50 och 400 meter över havet. Här har vingårdarna ett soligt läge men det närliggande havet ger också vinrankorna en svalkande effekt samtidigt som det reflekterar solljus på backarna. Närheten till havet i kombination med glesare plantering gör att man är en av de få ekologiska producenterna i regionen. Detta skapar optimala förhållanden för Tenuta Le Colonnes stora viner.

Om Toscana, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.