Sister's Run Old Testament Coonawarra Cabernet Sauvignon

Sister’s Run Old Testament Coonawarra Cabernet Sauvignon

62,40 kr Rött vin, fylligt Coonawarra, South Australia, Australien

Fruktigt rött från Coonawarra, Australien.

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 2971
Druvsort100% Cabernet Sauvignon
Årgång2021
Alkoholhalt14,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Producent Sister's Run Wine Company

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, örter, choklad, fikon, peppar och vanilj.
Passar tillServeras med rätter med grillade nöt, lamm, vilt och hårdostar. Serveras vid 16-18°C.

Om Sister's Run Wine Company

Sister’s Run Wine Company producerar viner från hela South Australia.

Sister’s Runs unga begåvade vinmakare heter Elena Brooks och hennes vision är att göra bästa möjliga viner på druvor både från egna gårdar och från familjeägda, noga utvalda, odlare i några av regionens bästa vingårdslägen.  Hon eftersträvar alltid extra syrafräschör och elegans i sina viner för att göra dem ännu bättre i kombination med mat.

Sister’s Runs logotyp, en arbetsstövel och en högklackad sko, kom till eftersom Elena själv alltid går med arbetsstövlar om dagarna – men också har ett par höga klackar inom nära räckhåll i farstun för ”nödsituationer”, som att hon blir inbjuden i sista minuten en vingala eller för att ta emot någon utmärkelse.

Namnet Sister’s Run kom till efter att Elena sent på kvällen efter en sådan gala, mitt under skörden, sparkade av sig sina klackskor och tog på sig sina vanliga kängor. Då ropade kollegorna i vineriet: ”Run Sister Run” och precis där och då skapades idén till producentnamnet.

Logotypen symboliserar också tydligt Elena Brooks filosfi: arbeta hårt men också ha kul och njuta på vägen. Seriöst roligt.

Stilettklacken och kängan har blivit Sister’s Runs signum.

Om Coonawarra, South Australia, Australien

Coonawarra betyder översatt kaprifolens land. Klimatet är svalt tack vare det havsnära klimatet med långa varma höstar. Torka är inget problem då vintrarna är regniga och kalla och fyller på grundvattnet. Coonawarras lysande stjärna är Cabernet Sauvignon men även Shiraz, Riesling och Chardonnay ger goda resultat i området.