Sancerre Les Grandmontains, Domaine Laporte

Sancerre Les Grandmontains, Domaine Laporte

Tillfälligt slut

175,00 kr Vitt vin Sancerre, Loire, Frankrike

Sauvignon Blanc i sin renaste form hävdar många. Denna ekologiska Sancerre ger dig allt du vill ha av en Sancerre av hög kvalitet: friska aromatiska toner av krusbär, örter, citrus, svart vinbär och elegant mineral som ger vinet längd och komplexitet. Vinet har fått sitt namn från Grandmontains-orden som ägde vingården under 1100-talet.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Morningstar
Varunummer 73495
Druvsort100% sauvignon blanc
Årgång2019
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Domaine Laporte

Innehållet

SmakbeskrivningFrisk och blommig doft av lime och fläder. Frisk, torr och elegant smak av citrus, krusbär och krita.
Passar tillEleganta fiskrätter, skaldjur, getost

Om Domaine Laporte

Domaine Laporte är en klassisk producent i Sancerre, med en historia som letar sig tillbaka till 1850. Den tidigare ägaren René Laporte var under hela 15 år ordförande i apellationen Sancerre, och René var mycket respekterad för sitt hängivna engagemang. Idag är Domaine Laporte en av de mest intressanta spelarna i Sancerre, och från och med årgången 2013 är alla deras viner förutom ett från Sancerre ekologiskt certifierade. Det ekologiska förhållningssättet kräver mer noggrann skötsel av vingården och större uppmärksamhet av vinbonden under växtsäsongen. Tack vare detta gör Domaine Laporte viner som omisskänligt uttrycker sitt ursprung och sin druva reflekterade av respektive årgång. Domaine Laports signum och stolthet är vingården Le Rochoy. Med hela 15 ha sammanhållen vingård i bästa läge och på en unik jordmån av flinta skapas ett vin som nått långväga rykte. Domaine Laporte äger även en vingård i Marlborough på Nya Zeeland där de självfallet odlar (precis som i Sancerre) Pinot Noir och Sauvignon Blanc.

Om Sancerre, Loire, Frankrike

Sancerre är nästan uteslutande känt för sina friska och eleganta vita viner gjorda på Sauvignon Blanc. Beläget längst in i Loiredalen, centralt mitt i Frankrike, har Sancerre ett typiskt inlandsklimat med kalla vintrar och varma somrar. Sancerre tilldelades AOC-status redan 1936. Området präglas av sin jordmån, nämligen den ”kalkplatta” som även återfinns i Chablis och Champagne.