Basilica Cafaggio San Martino Chianti Classico Riserva

Basilica Cafaggio San Martino Chianti Classico Riserva

279,00 kr Rött vin, fylligt Chianti Classico, Italien

Basilica Cafaggio ligger i Panzano i hjärtat av Conca d’Oro, den gyllene dalen, som anses ha de bästa förutsättningarna för vinodling i hela Chianti.

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör Giertz Vinimport
Varunummer 99010
Druvsort85% sangiovese, 10% cabernet sauvignon, 5% cabernet franc
Årgång2011
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Producent Basilica Cafaggio

Innehållet

SmakbeskrivningNågot utvecklad, komplex smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, tobak, jordgubbar, choklad, kanel, nötter och svart te.
Passar tillServeras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
VinmakareMoreno Nardin
SkördManuell
VinifikationJäst i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Lagrad 18 månader i 1-3 år gamla franska 225-litersbarriquer.

Om Basilica Cafaggio

Den tusenåriga egendomen Basilica Cafaggio ligger i Panzano i hjärtat av Conca d’Oro, den gyllene dalen. Denna dal anses ha de bästa förutsättningarna för vinodling i hela Chianti. Ett intensivt arbete i vingården, med låga skördeuttag samt ytterst noggrann vinifieringsprocess, gör att Basilica Cafaggio idag rankas bland de absolut bästa Chianti Classico-producenterna.

Om Chianti Classico, Italien

För att ett vin ska erhålla klassificeringen Chianti Classico måste den lågproduktiva sangiovese ingå med 80–100%. Chianti Classico är oftast lagrade på stora eller små ekfat med en förväntad livslängd på 10 år eller mer. Vingårdarna ligger på en höjd av 250-500 m ö h i ett böljande och mycket kulligt landskap. Chianti Classico fick sitt DOCG 1984.

Övrigt

”San Martino” är ett vingårdsläge i Conda d’Oro (Panzano in Chianti) beläget 365 meter över havet och med vinrankor som vetter mot sydöst.