Podere Brizio Brunello di Montalcino

Podere Brizio Brunello di Montalcino

335,20 kr Rött vin Italien

Ett intensivt, elegant och välbalanserat vin med toner av rik och mogen frukt!

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Iconic Wines
Varunummer 53776
Druvsort100% Sangiovese
Årgång2017
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,15 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Dievole

Innehållet

SmakbeskrivningEtt intensivt och elegant rubinrött vin med nyanser av rik och mogen röd frukt tillsammans med örtiga toner. Vinet är välbalanserat och ger en livlig syra med behagliga avrundade tanniner.

Om Dievole

Dievoles vingårdar etablerades redan på 1000-talet i närheten av Siena, Toscana. Här utövas hållbar vinproduktion och man har också ett 5-stjärnigt hotell med tillhörande restaurang. Dievole nämns för första gången i ett kontrakt daterat till den 10 maj 1090 då gården bytte ägare. Betalningen sägs ha varit två kastrerade tuppar, tre limpor och sex silvermynt. Egendomen består idag av totalt 600 hektar vinodlingar varav 150 hektar är ekologiskt certifierade. Vingårdarna är till största delen planterade med druvsorten sangiovese, men man odlar även de för regionen traditionella druvorna canaiolo, ciliegiolo, colorino samt de gröna druvorna trebbiano och malvasia. Dievole betyder ”Guds Vilja”.

Om Italien

Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.