P.LEX Pinot Grigio

P.LEX Pinot Grigio

56,00 kr Vitt vin Delle Venezie, Italien

P.Lex Pinot Grigio kommer ifrån nordöstra Italien och det vackra vinområdet Delle Venezie DOC. Vinet är tillverkat på 100% ekologiska Pinot Grigio-druvor, en populär druva som även kallas Pinot Gris eller Grauburgunder beroende på var den kommer ifrån. P.Lex Pinot Grigio är friskt och fruktigt med smak av gråpäron, persika, honungsmelon och citrus. Det gör det till ett matvänligt vin men det står sig lika bra på egen hand.

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 74879
Druvsort100% Pinot Grigio
Årgång2021
Alkoholhalt12%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,5 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Vegan
Producent Icon Wines, P.LEX

Innehållet

SmakbeskrivningVinet är gjort i en fyllig, fräsch stil och har toner av mogna päron, persika, citrus och örter.
Passar tillServeras med fördel till fisk- eller kycklingrätter, vegetarisk mat eller på egen hand.

Om Icon Wines

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Om P.LEX

Vad är P.Lex?

P.Lex är en serie viner med doft och smak av Italien och Portugal som är noga framtaget av artisten och sommelieren Petter Alexis Askergren. P.Lex lanserades 2013 med P.Lex Prosecco, en av Systembolagets mest sålda Prosecco som dessutom har blivit utnämnd till en av världens bästa Prosecco år 2021 av dryckesmagasinet The Drinks Business. Succén var ett faktum och flera viner har sedan dess lanserats av Petter i samarbete med The Wine Team. P.Lex är ett varumärke med stora ambitioner och stor variation, i portföljen finns bubbel (P.Lex Prosecco), vitt vin (P.Lex Pinot Grigio) och rött vin (P.Lex Reserva och P.Lex Langhe Nebbiolo), ett för varje tillfälle helt enkelt. För den som söker efter ett alkoholfritt vin finns P.Lex Pure, gjort på Glera, samma druva som Prosecco. P.Lex Pure säljs på ICA-butiker och på Mathem. Utöver ovannämnda viner finns det även ett flertal exklusivare viner som du hittar under beställningssortimentet, inte minst P.Lex Barolo som är ett riktigt guldkorn.

Var kommer P.Lex ifrån?

P.Lex Prosecco kommer från Italien och området DOC Prosecco som sträcker sig över områdena Veneto och Fruili Venezia Giulia i nordöstra Italien. P.Lex Pinot Grigio kommer från nordöstra Italien och det vackra området Delle Venezie DOC. P.Lex Reserva kommer från regionen Alentejano som ligger i södra Portugal, nära spanska gränsen. Alentejano är ett av Portugals elva Vinho Regional och klimatet kännetecknas av mycket varma och soliga somrar som skapar solmogna, fruktiga och kraftiga viner.

P.Lex Langhe Nebbiolo kommer från området Langhe som ligger i Piemonte i nordvästra Italien, från odlingar längs floden Tanaros banker. Viner med ursprungsbeteckningen Langhe är gjorda på druvor som kommer från ett flertal av traktens odlingszoner, inklusive odlingsområdena för Barolo DOCG.

Vilka druvor används till P.Lex?

P.Lex Prosecco görs på den klassiska Prosecco-druvan Glera, P.Lex Pinot Grigio på druvan Pinot Grigio, som även kallas Pinot Gris eller Grauburgunder beroende på var i världen den odlas. P.Lex Reserva är gjord på druvorna Trincadeira, Aragonês och Alicante Bouschet medan P.Lex Langhe Nebbiolo är gjord på 100% Nebbiolo, en av Italiens mest kända och populära druvsorter.

Till vilken mat passar P.Lex?

P.Lex Prosecco med sin friska, fruktiga smak passar utmärkt att servera som aperitif, till fisk och skaldjur eller till sushi. Prosecco funkar även fint som sällskapsdryck med en näve lättsaltade chips. P.Lex Pinot Grigio har en fräsch stil och med sina fruktiga och pigga pärontoner passar vinet bra till kycklingrätter, fisk och skaldjur eller matiga sallader. P.Lex Reserva är ett kraftigt och fruktigt vin med toner av mogen frukt, fat och choklad. Om du frågar oss, en perfekt match till grillat kött, vilt eller svamprätter. P.Lex Langhe Nebbiolo är ett välbalanserat vin med härliga smaker av körsbär, ek och kryddor – perfekt till en smakrik risotto med lagrad parmesan och örter, eller till salami och lagrade hårdostar.

Är vinerna från P.Lex ekologiska?

Många av vinerna från P.Lex är certifierade enligt ekologisk odling och produktion vilket innebär att druvorna har odlats i harmoni med naturen och att varken konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel har använts. Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Varför ska jag välja P.Lex?

Om du letar efter kvalitetsviner med det lilla extra ska du välja vinerna från P.Lex, med stor variation i portföljen finns ett vin för alla tillfällen. P.Lex Prosecco med sin friska och fruktiga smak passar fint till ett flertal rätter och tillfällen. P.Lex Pinot Grigio har fräsch stil med toner av päron, citrus och örter – perfekt val till rätter av fisk och skaldjur. P.Lex Reserva är ett riktigt matvänligt vin som har en kraftig och fruktig smak med inslag av fat, till vinet rekommenderar vi en grillad köttbit med potatisgratäng och smakrik sås. P.Lex Langhe Nebbiolo är ett välbalanserat vin med toner av ceder, frukt och örter, exakt som ett italienskt vin ska smaka. Servera till italienska klassiker som pasta, risotto eller en härlig tallrik med lagrade hårdostar och chark. Oavsett om du letar efter ett bra bubbel till snittarna eller en kraftfull Reserva till grillat kött kommer du att hitta ett vin från P. Lex.

Om Delle Venezie, Italien

I Delle Venezie dominerar druvan Pinot Grigio, 7 av 10 viner som tillverkas här är gjorda av denna friska och aromatiska druva. Området är beläget i den nordöstra delen av Italien, nära Venedig. Klimatet är mycket väl lämpat för vinframställning, närheten till havet, varma dagar, kalla nätter och närheten till alperna skapar utmärkta förutsättningar för just Pinot Grigio.

Övrigt

Pinot Grigio är en av världens mest populära vitvinsdruvor, känd för att ge friska och mycket matvänliga viner. P.Lex Pinot Grigio kommer från de vackra vinlandskapen i Veneto i nordöstra Italien och är gjort på ekologiskt odlade druvor.