P.Lex Langhe Nebbiolo

P.Lex Langhe Nebbiolo

88,80 kr Rött vin Langhe, Piemonte, Italien

P.Lex Langhe Nebbiolo- 2018! En riktigt grym årgång, elegant och sofistikerad och ett vin som med fördel kan fortsätta lagras på flaska ytterligare ett par år om så önskas. P.Lex Langhe Nebbiolo är framtagen av den kvalitetsfokuserade producenten Terre del Barolo i Piemonte och är signerad Nebbioloexperten tillika sommeliern Petter Alexis Askergren och The Wine Team. Vinet är gjort på 100% av druvan Nebbiolo som ger ett nyanserat och elegant vin med toner av körsbär, nypon och ceder. Ett vin med karaktär som kan avnjutas idag men också med fördel kan lagras i några år för mjukare tanniner och en mer utvecklad smakbild.

 

Skriv ut

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 74890
Druvsort100% Nebbiolo
Årgång2019
Alkoholhalt14,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,2 g/100 ml
Producent P.LEX, Terre Del Barolo

Innehållet

SmakbeskrivningVinet är välbalanserat med härliga smaker av körsbär, nypon, tydligt integrerad ekfatskaraktär och kryddiga inslag. Petter själv beskriver vinet som i perfekt balans, där Nebbiolodruvornas individuella personlighet faller i perfekt samklang och harmoni med varandra.
Passar tillPetter själv äter gärna en risotto, antingen vegetarisk eller med lamm och massa goda örter i, till detta vin. P.Lex Langhe Nebbiolo passar också perfekt till en god salami och smakrik parmensanost.
LagringspotentialGår utmärkt att lagra ytterligare ett par år.

Om P.LEX

P.Lex är viner framtagna mellan artisten och sommelieren Petter och The Wine Team. Genom en kombinerad kunskap och ett stort intresse för vin skapas attraktiva produkter av hög kvalitet.

Om Terre Del Barolo

Terre Del Barolo är belägen i hjärtat av det anrika området Barolo i Piemonte och är en kvalitetsfokuserad producent som odlat viner under namnet Terre Del Barolo sedan 1958.

Terre Del Barolo är ett kooperativ som består av 300 medlemmar som tillsammans har 600 hektar vingårdar. Sedan starten har man haft ett stort fokus på kvalitet i såväl odling som produktion. Kooperativet har vingårdar i några av de bästa lägena i regionen vilket bidrar till den höga kvaliteten på vinerna. Varje enskild vingård i området har sitt unika odlingsläge vilket resulterar i en spännande variation av druvkvalité och de vin som sedan produceras.

I Juni 2014 blev området Langhe i Piemonte en del av UNESCO’s världsarv vilket är en stor ära för de producenter som odlar vin i området, där med Terre del Barolo inkluderat.

Om Langhe, Piemonte, Italien

Langhe (sedan 2014 på UNESCO World Heritage List) är ett vackert, bergigt område som breder ut sig i de södra delarna av Piemonte på norra och södra delarna av floden Tanaro. Det är berömt för sin ost och tryffel – och de klassiska vinerna Barolo och Barbaresco! Viner med ursprungsbeteckningen Langhe är gjorda på druvor som kommer från ett flertal av traktens odlingszoner. Vanligast är de röda Langhe-vinerna men även vitt och rosé produceras också.