Muriel Fincas de la Villa Reserva

Muriel Fincas de la Villa Reserva

99,00 kr Rött vin, medelfylligt Rioja, Spanien

Smakrik Rioja Reserva!

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör Giertz Vinimport
Varunummer 32GZM0002
Druvsort100% tempranillo
Årgång2015
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Producent Bodegas Muriel

Innehållet

SmakbeskrivningNyanserad, utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, dill, choklad och korinter.
Passar tillServeras vid cirka 16-18°C till smakrika rätter av lamm- eller nötkött.
VinifikationJäst i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Lagrad 24 månader amerikanska (50%) och franska (50%) ekfat. 30% av dessa var nya. Innan vinet släppts på marknaden lagrades det i ytterligare 12 månader i flaskan.
JordmånKalkhaltig lera

Om Bodegas Muriel

Bodegas Muriel är en familjeägd bodega i byn Elciego som drivs av Javier Múrua. Bodegan ligger i regionen Rioja Alavesa och byggdes 1926. Namnet Muriel är en kombination av släktnamnet Murúa, Rioja och Elciego. Bodegas Muriel äger även den historiska producenten Conde de los Andes i byn Ollauri. Dess gamla källare lever kvar parallellt med de nybyggda i Elciego med lagringsutrymme för hundratusentals flaskor. Druvorna kommer både från egna vingårdar och lokala odlare, vilket är sedvanligt i Rioja.

Om Rioja, Spanien

I Rioja har det odlats vin i flera tusen år. Många vinodlare flyttade söderut när mjöldaggen slog hårt mot vingårdarna i Bordeaux, och ännu fler kom när vinlusen invaderade Bordeaux 1870. År 1900 slog vinlusen till även i Rioja, vilket ledde till att många franska vinodlare flyttade hem. Rioja är uppdelat i tre olika huvuddistrikt: Rioja-Alavesa i norr, Rioja-Alta i väster och Rioja-Baja i öster.