Moncaro Rosso Organic

Moncaro Rosso Organic

63,20 kr Rött vin, medelfylligt Marche, Italien

Moncaro Rosso Organic är det perfekta husvinet. För bara 79 kronor – vilket idag verkligen måste räknas som ett fynd!, får du här ett fruktigt, fräscht och gott rött vin som passar till så mycket i matväg. Det mesta inom det italienska köket blir självklara smakkompisar till vinet, men även svensk husmanskost, franska bistroklassiker eller för all del en saftig burgare funkar utmärkt att servera till. Tonerna du hittar i vinet är typiska för druvorna montepulciano och sangiovese, till exempel körsbär, pomerans, svart te, färska örter och ett stråk av vanilj.

Ett utmärkt vin att ha hemma på lut i kylen för det oväntade besöket, när du själv vill reta aptiten medan middagen tillreds, eller då du vill njuta ett glas på egen hand. Som om fler goda anledningar behövs för att prova en flaska kan vi säga att den snygga etiketten i härlig italiensk retrostil pryder varje matbord och vinkyl. Den perfekta gå bort-presenten!

När du provat och tagit Moncaro Rosso Organic till ditt hjärta blir du säkert glad att höra att också ett vitt vin i samma stil finns att beställa, Moncaro Bianco Organic.

 

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör Morningstar
Varunummer 57858
Druvsort75% sangiovese, 25% montepulciano
Årgång2021
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja
Producent Moncaro

Innehållet

SmakbeskrivningFruktig och balanserad smak av körsbär och röda bär. Frisk med lätt ton av ekfat.
Passar tillPasta, fågel,lättare kötträtter och som sällskapsdryck

Om Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien och Abruzzerna.

Om Marche, Italien

Det natursköna Marche är inte italiens mest kända vinregion, men härifrån kommer några av landets bästa vita viner gjorda på druvan Verdicchio. Friska, fruktiga och fräscha stilar är typiskt på vitvinsidan och den mycket mångsidiga Verdicchiodruvan ger dig allt ifrån prisvärda vardagsviner till högklassiga och eleganta alternativ. Det är främst i norra Marche runt staden Jesi som Verdicchion odlas. Apellationen heter Verdicchio di Castelli di Jesi.