Ny design
Pavillon Saint-Pierre Cotes-du-Rhône Organic

Pavillon Saint-Pierre Cotes-du-Rhône Organic

55,20 kr Rött vin Côtes-du-Rhône, Frankrike

Samma utmärkta innehåll, ny snygg design!

Det anrika vinhuset Maison Bouachon är beläget i hjärtat av Chateauneuf-du-Pape i Rhône sedan år 1898. Nu introduceras deras ekologiska toppvin Côtes-du-Rhône Organic i Sverige – för det oslagbara priset 125kr.

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör Morningstar
Varunummer 72600
Druvsort52% grenache, 44% syrah, 2% mourvèdre
Årgång2020
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Märkningar Ekologiskt vin
KRAV-märkt
Producent Maison Bouachon

Innehållet

SmakbeskrivningCôtes-du-Rhône Organic har en djupröd färg och en härligt fyllig smak. De populära druvorna Syrah och Grenache har en generös fruktighet med inslag av mörka körsbär, plommon, björnbär, peppar och lagerblad vilket ger ett sällsynt smakrikt vin. Avslutningen med finstämda franska ekfat är lång och balanserad.
Passar tillCotes-du-Rhône Organic passar utmärkt till mustiga grytor, till kött och fågel, till charkuterier och vällagrade ostar som Comté och Gruyère.
LagringspotentialPerfekt att dricka idag men kan även lagras i ytterligare 3-5 år.
JordmånKalkhaltig och stenig jordmån.
KRAV-märkt produkt

Om Maison Bouachon

Det anrika vinhuset Maison Bouachon som är beläget i Châteauneuf-du-Pape i Rhônedalen har producerat kvalitetsvin sedan 1898. Till en början låg huvudfokus på egen vinodling men under första halvan av 1900-talet utvecklades företaget till en trogen uppköpare av druvor och vin från odlare de olika kvalitetsområdena längs floden Rhône.

Under 1950-talet började Maison Bouachon även att vinifiera och lagra vin samtidigt som samarbetet med odlarna fördjupades.

2001 köptes Maison Bouachon av Les Vins de Skalli som sedan 1960-talet varit en ansedd producent av kvalitetsviner i Languedoc-Roussillon och Korsika.

2011 köptes Les Vins de Skalli och därigenom Maison Bouachon av Boisset, ett av Frankrikes ledande vinföretag med bas i Nuits-St-Georges (Bourgogne). Målet är att fortsätta med utvecklingen av högklassiga viner från Rhône och södra Frankrike.

Om Côtes-du-Rhône, Frankrike

I Côtes du Rhône är 21 olika druvor tillåtna, både blå och gröna och produktionen består till ca 95 procent av röda viner.

Övrigt

Årgång 2015 var utmärkt för ekologiska viner då sommaren var behagligt varm med lite regn. Druvorna Grenache och Syrah mognade till sin fulla potential vilket märks i vinets ovanligt elegant karaktär.