Ny design
Livio Pavese Barbaresco

Livio Pavese Barbaresco

143,20 kr Rött vin, medelfylligt Piemonte, Italien
Exklusivt sortiment

Distriktstypisk Barbaresco med inslag av mogna körsbär, örter och fat.

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör Chris Wine
Varunummer 5337
DruvsortNebbiolo 100%
Årgång2015
Alkoholhalt14
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,03 g/100 ml
Syra5,19 g/100 ml
Producent Livio Pavese

Innehållet

SmakbeskrivningGenerös och kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, torkade körsbär, jordgubbar, tobak, lakrits och rosor.
Passar tillDe flesta smakrika kötträtter, lamm-, eller hårda ostar.
LagringspotentialDrickfärdig, kan lagras.

Om Livio Pavese

Livio Pavese anses idag vara en av de mest inflytelserika producenterna i Piemonte. Familjen Pavese har genom tiderna varit betydelsefulla för samhällets historia. År 1217 bidrog Arnaldino Pavese till att staden Asti blev oberoende. Angelo Pavese var en respekterad lärare inom jordbruk och kemi och Livio Pavese var både borgmästare i Treville Monferrato och viktig inom export och import av viner till Piemonte. Idag är Livio Pavese framgångsrika på exportmarknaden och har fått många utmärkelser, däribland fyra Oscars av Douja d’Or i Asti och Silver vid Internationella Vin och Sprit-tävlingen i London.

Om Piemonte, Italien

Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.

Övrigt

Livio Pavese anses idag vara en av de mest inflytelserika producenterna i Piemonte. Familjen Pavese har genom tiderna haft stor betydelse för regionen och bidrog b la att vinexporten kom igång. Ännu idag är Livio Pavese framgångsrika på exportmarkanden och har fått många utmärkelser, däribland fyra Oscars av Douja d´Or i Asti och Silver vid internationella Vin och Sprit-tävlingen.