Kleine Zalze Cellar Selection Merlot

Kleine Zalze Cellar Selection Merlot

69,00 kr Rött vin, medelfylligt Coastal Region, Sydafrika

Fruktig och smakrik Merlot i en elegant och matvänlig stil. I typisk Kleine Zalze-stil har vinet en fin struktur och komplexitet i kombination med intensiva smaker.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Morningstar
Varunummer WMZA003
Druvsort100% merlot
Årgång2017
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,3 g/100 ml
Producent Kleine Zalze

Innehållet

SmakbeskrivningMedelfyllig, frisk och fruktig smak av röda och mörka bär, inslag av kryddor och en rund avslutning.
Passar tillGrillade kötträtter, vegetariskt och hårda ostar

Om Kleine Zalze

Kleine Zalze är idag en modern vinproducent även om det faktiskt har producerats vin på ägorna ända sedan 1695. Kleine Zalze jobbar målmedvetet och strukturerat både med miljöfrågor och social hållbarhet såväl som att hela tiden föra vinproduktionen framåt. Vingården har en stor bredd och producerar röda och vita stilla viner, mousserande viner och söta starkviner. Många av vinerna har genom årgångarna vunnit vinvärldens mest prestigefulla priser och viner av Chenin Blanc är något av gårdens signum. De lagringsbara och högre prissatta vinerna må vara det som satt Kleine Zalze på kartan för vinkännare, men vingårdens kanske främsta styrka är förmågan att kunna göra vin av mycket god kvalitet oavsett prisnivå. Allt från instegsvinerna inom varumärket Foot of Africa, Cellar Selection- och Vineyard Selection-serien, prestigeserien Family Reserve samt den ytterst limiterade vinmakarserien Project Z levererar samtliga pålitlig och hög kvalitet. Kleine Zalze har under åren även blivit en  mat- och dryckesdestination för den kräsna konsumenten. Hos restaurangen ”Terroir” kan gäster får uppleva ett högklassigt kök självklart matchat med de bästa vinerna. Ett antal exklusiva lägenheter finns också tillgängliga för den som vill övernatta i vingårdsmiljö.

Om Coastal Region, Sydafrika

Coastal Region är en del av den större provinsen Western Cape. Om det står Coastal Region har druvorna vuxit inom de mindre regioner inom provinsen där de bästa förutsättningarna för druvodling finns. Exempel på sådana underregioner är Paarl och Stellenbosch. Totalt finns det 8 stycken underregioner, men det finns även hela 17 stycken ”wards” som är den mest specifika odlingsplatsen inom det sydafrikanska appellationssystemet.