Il Barone Ecologico Organic White

Il Barone Ecologico Organic White

121,60 kr Vitt vin Spanien

Il Barone Ecologico Organic White – ett välbalanserat ekologiskt vitt vin från Spanien där kvalitet och pris är i harmoni. Vinet är gjort på druvan macabeo som odlas på den spanska högplatån i den centrala delen av landet. Il Barone Ecologico Organic White är dessutom ekologiskt odlad, vilket innebär att druvorna är helt obesprutade och uppfyller de ekologiska kraven i harmoni med naturen.

Varumärket Il Barone genomsyras av värdeorden tradition, hållbarhet och god kvalitet för pengarna.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 76512
DruvsortMacabeo & Airen
Årgång2023
Alkoholhalt11,5%
Storlek3000 ml
Förpackning Box

Detaljer

Antal/kolli4
FörslutningTappkran
Sockerhalt0,4 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Vegan
Producent ViniMundi

Innehållet

SmakbeskrivningEtt ekologiskt vitt vin som har en ren och torr stil med friska inslag och bjuder på fräscha och fruktiga smaker av honungsmelon och päron, samt inslag av örter.
Passar tillAlla viner från Il Barone passar utmärkt till både vardag och fest, som sällskapsvin eller till maten. Il Barone Ecologico Organic White serveras perfekt till rätter på fisk, lättare kött eller skaldjur. Varför inte en fläskfilé med ugnsbakad klyftpotatis och en härlig sås? Eller till en fin bit stekt eller grillad lax?

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Spanien

Spanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet – kalla vintrar och mycket varma torra somrar.