Il Barone Ecologico Organic White

Il Barone Ecologico Organic White

121,60 kr Vitt vin Spanien

Ett tilltalande och ekologiskt vitt vin från Il Barone som har en ren och torr stil med friska inslag. Il Barone Ecologico bjuder på fräscha och fruktiga smaker av honungsmelon och päron, samt inslag av örter.

De uppskattade vinerna från Il Barone är framtagna i nära samarbete mellan ViniMundi och lokala vinodlare i ett antal olika vinregioner. Il Barone genomsyras av värdeorden tradition, hållbarhet och god kvalitet för pengarna. Ambitionen är att varje vin, vare sig det är rött, vitt, rosé eller Cava, ska erbjuda bästa möjliga kvalitet utan att behöva kosta mer än nödvändigt. Vinerna fungerar bra tillsammans med mat, men var och en av vinerna fungerar också utmärkt på egen hand. Il Barone, ett säkert kort och ett vin för alla tillfällen, helt enkelt.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 76512
DruvsortMacabeo & Airen
Årgång2022
Alkoholhalt11,5%
Storlek3000 ml
Förpackning Box

Detaljer

Antal/kolli4
FörslutningTappkran
Sockerhalt0,4 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Vegan
Producent ViniMundi

Innehållet

SmakbeskrivningIl Barone Ecologico har en ren och torr stil med friska inslag och bjuder på fräscha och fruktiga smaker av honungsmelon och päron, samt inslag av örter.
Passar tillDetta vin passar utmärkt tillsammans med saftiga kycklingfiléer i ugnen med vårens primörer och en kall fräsch sås eller varför inte avnjuta Il Barone Ecologico som sällskapsvin till enkla snacks?

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Spanien

Spanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet – kalla vintrar och mycket varma torra somrar.