Heartwood Organic Wine Zinfandel

Heartwood Organic Wine Zinfandel

60,42 kr Rött vin, fylligt Apulien, Italien

Heartwood är en ekologisk Zinfandel med generös smak av solmogna körsbär, plommon, vanilj, fat och örter. Ett gott vin till grillat, direkt från Apulien på Italiens klack.

 

 

Skriv ut

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 80419
DruvsortZinfandel
Årgång2021
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,4 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Vegan
Producent Icon Wines

Innehållet

SmakbeskrivningVinet har en generös och rund smak med toner av mörka bär, mogna körsbär, choklad, färska örter och madagaskarvanilj.
Passar tillPassar utmärkt tillsammans med en grillad köttbit, en krämig pasta eller på egen hand.

Om Icon Wines

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Negroamaro och Nero di Troia.

Övrigt

Heartwood Organic Zinfandel är ett kraftfullt vin som är framtaget med största hänsyn till naturen. Druvorna har skördats för hand vid perfekt mognad för att ge så komplex smak till vinet som möjligt.

Vinet har en generös och rund smak med toner av mörka bär, mogna körsbär, choklad, färska örter och Madagaskarvanilj.