Errazuriz Max Reserva Cabernet Sauvignon

Errazuriz Max Reserva Cabernet Sauvignon

Tillfälligt slut

119,00 kr Rött vin, fylligt Aconcagua, Chile

2018 års årgång i Aconcagua var i det närmaste optimal; goda vattenreserver efter en regnig vinter, en vår med jämn temperaturer gav en bra start på växtsäsongen, och bra förhållanden både med avseende på temperatur och fuktighet gjorde att skörden slapp utsättas för skade- och sjukdomsangrepp. Dessa idylliska klimatförhållanden gav en fin mognad samt balanserade, harmoniska viner.

Druvor handplockas, sorteras och jäses i  rostfria ståltankar. Vinet lagras på  franska ekfat, varav 30% nya i 12 månader.

Hallon, björnbär och körsbär dominerar doften som även har inslag av en mjuk kryddig ton, lakrits och mörk choklad.  Smaken är full av mogna plommon, björnbär och kompletteras av en friskhet i form av vildhallon och granatäpple. Finkorniga tanniner och en fräsch syra balanserar helheten i den långa finishen.

Maximal smak med bibehållen elegans har varit målet med Max Reserva Cabernet Sauvignon. Errázuriz blev av Wine & Spirits Magazine utsett till Årets Vinhus 2017 och finns med på Drinks Internationals topplista The Worlds Most Admired Wine Brands.

 

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Morningstar
Varunummer 84926
Druvsort85% cabernet sauvignon, 9% cabernet franc, 6% petite verdot
Årgång2018
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,2 g/100 ml
Syra5,8 g/100 ml
Producent Viña Errázuriz

Innehållet

SmakbeskrivningFyllig smak som är full av mogna plommon, björnbär och kompletteras av en friskhet i form av vildhallon och granatäpple. Finkorniga tanniner och en fräsch syra balanserar helheten i den långa finishen.
Passar tillMörkt kött, gärna vilt och ostar

Om Viña Errázuriz

Errázuriz grundades redan 1870 då Don Maximiano Errázuriz insåg vilken idealisk plats Aconcaguadalen var för vinodling med sina svala och regniga vintrar, heta och torra somrar samt fuktiga vindar från Stilla havet. Med de finaste kloner från Frankrike, hårt arbete och tålamod anlade Don Maximiano en vingård i världsklass. Eduardo Chadwick, släkting till Don Maximiano och femte generationen Errazuriz, har moderniserat egendomen och producerar idag viner av högsta kvalitet med fokus på elegans och komplexitet.

Om Aconcagua, Chile

Området Aconcagua är även känt för berget med samma namn vars topp når 6962 möh. Intilliggande dalar med sin närhet till havet ger ett mycket svalt klimat där morgondimma och en jämn svag bris på eftermiddagarna håller nere temperaturerna under varmare perioder. Fossilrik och sedimentär berggrund med ett tunt lager lerjord dominerar.