Errázuriz Estate Series Cabernet Sauvignon Rosé

Errázuriz Estate Series Cabernet Sauvignon Rosé

39,00 kr Rosévin Valle Central, Chile

Det här är ett bärigt och torrt rosévin med friska, örtiga toner som bidrar till vinets läskande fräschör. Errázuriz är det chilenska vinhuset som vunnit mängder med priser för allt från instegsvinerna till vinerna på högsta kvalitetsnivå.

Errázuriz Rosé är gjord på 100% cabernet sauvignon och har toner av sommarhallon, rabarber, vit persika, ört och mineral. Utmärkt att dricka året runt som aperitif kanske till en bit ost, en sallad eller till fisk- eller kycklinggrytan. Halvflaskan är en perfekt storlek när ni inte vill dricka så mycket. Errázuriz Rosé finns i ett stort antal butiker runt om i landet, om du inte hittar den i din butik går det bra att beställa till valfri butik eller ombud med några dagars leveranstid.

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 2970
Druvsort100% Cabernet Sauvignon
Årgång2021
Alkoholhalt12%
Storlek375 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,3 g/100 ml
Producent Viña Errázuriz

Innehållet

SmakbeskrivningFrisk doft av hallon, vit persika, rabarber, örter och mineral. Torr och frisk smak av röda bär, citrus, äpple och mineral.
Passar tillAperitif, plockmat, sallad, fisk eller kyckling

Om Viña Errázuriz

Errázuriz grundades redan 1870 då Don Maximiano Errázuriz insåg vilken idealisk plats Aconcaguadalen var för vinodling med sina svala och regniga vintrar, heta och torra somrar samt fuktiga vindar från Stilla havet. Med de finaste kloner från Frankrike, hårt arbete och tålamod anlade Don Maximiano en vingård i världsklass. Eduardo Chadwick, släkting till Don Maximiano och femte generationen Errazuriz, har moderniserat egendomen och producerar idag viner av högsta kvalitet med fokus på elegans och komplexitet.

Om Valle Central, Chile

Central Valley (Valle Central) står för ca 75% av Chiles vinproduktion. Regionen är belägen söder om Santiago och innehåller några av Chiles bekantaste vindistrikt.