El Mar Cava

El Mar Cava

48,00 kr Cava Spanien

Från den familjeägda producenten JB Berger med bas i det välkända Cavaområdet Penedés kommer detta vin producerat enligt den traditionella metoden, samma metod med vilken man gör Champagne. Vinet jäses en andra gång med sin jästfällning på flaska i minst 9 månader – det är under denna jäsning som kolsyran i vinet bildas. Resultatet är en frisk, fruktig och torr Cava som inte kan beskrivas som annat än ett riktigt fynd!

Skriv ut

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 77410
DruvsortMacabeo, Parellada
Alkoholhalt11,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,5 g/100 ml
Märkningar Vegan
Producent ViniMundi

Innehållet

SmakbeskrivningEl Mar Cava BRUT är ett krispigt mousserande vin med friska smaker av gröna äpplen citrus och örter. Druvan Macabeo bidrar med friskhet och kraft medan Parellada ger Cavan dess elegans och mjukhet.
Passar tillVinet är väldigt passande för säsongens bjudningar, fester och mingel då det gör sig fint tillsammans med plockmat och bufféer.

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Spanien

Spanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet – kalla vintrar och mycket varma torra somrar.