Casa Marrone Appassimento

Casa Marrone Appassimento

63,36 kr Rött vin, fylligt Apulien, Italien

En mycket smakrik ekologisk Appassimento, gjord på handskördade druvor som har fått torka utomhus under den italienska solen innan skörd, vilket ger vinet än mer koncentration och fyllighet. Snöret och sigillet kallas på italienska för ”spago” och knyts traditionsenligt för hand hos producenten. En publiksuccé som har blivit Sveriges mest köpta rödvinsflaska för 99kr! www.casamarronewines.com

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 73570
Druvsort-
Årgång2021
Alkoholhalt14,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,9 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Vegan
Producent Casa Marrone

Innehållet

SmakbeskrivningEtt kraftfullt, fylligt och samtidigt mjukt vin, med generös smak av plommon, mörka körsbär, kryddor, vanilj och mjölkchoklad.
Passar tillServera denna kraftfulla och lyxiga Appassimento till säsongens grillade rätter, en krämig pasta med hyvlad parmesan, italienska charkuterier eller njut av vinet helt på egen hand.

Om Casa Marrone

Vad är Casa Marrone?

Casa Marrone är en serie smakrika, fylliga, genuina och dessutom ekologiskt odlade viner från Apulien i Italien. Det traditionella hantverket symboliseras av spago, det karaktäristiska snöret och sigillet som blivit Casa Marrones signum och som finns på varje flaska och sätts dit för hand. Visste du förresten att Marrone betyder brun på italienska, och att namnet Casa Marrone är en hyllning till de jordfärgade bruna hus som är typiska för arkitekturen runt vingårdar där druvor till Casa Marrones viner växer? Casa Marrone är helt enkelt där för att inspirera dig till att njuta av livet på det italienska viset.

Casa Marrone Appassimento är ett kraftfullt, fylligt och samtidigt mjukt vin, med generös smak av plommon, mörka körsbär, kryddor, vanilj och mjölkchoklad. Casa Marrone Gran Marrone är en fylligare och mer koncentrerad Appassimento med fatkaraktär och inslag av mogna mörka bär, plommon, kanel och chokladpraliner. Casa Marrone Primitivo på bag-in-box är ett kraftfullt, fylligt vin med fatkaraktär och fruktiga toner av plommon, mörka körsbär och vanilj, samt mjölkchoklad. Det vita vinet Casa Marrone Appassimento Bianco bjuder på en smakrik karaktär med fruktiga inslag av solmogen persika, mandarin, kryddiga toner av fat och färska örter. Vinet är välbalanserat tack vare sin druviga smak och naturliga friskhet.

Var kommer Casa Marrone ifrån?

Druvorna till vinerna från Casa Marrone odlas i Apulien vid den italienska stövelns klack. Casa Marrone är ett nära samarbete mellan The Wine Team och familjeproducenten Casa Botter som har sina rötter i byn Fossalta di Poave, mitt emellan Venedig och Verona i den välkända vinregionen Veneto. De har även en nära och mångårig kontakt med odlare i Apulien. Apulien har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka.

Vilka druvor används till Casa Marrone?

Casa Marrone odlar flera av de traditionella druvsorter som är typiska för just Apulien, så som Primitivo, Negroamaro och Nero di Troia. Vissa av vinstockarna är uppemot hundra år gamla, vilket ger druvor med en otrolig smakkoncentration! Tack vare det varma klimatet i regionen får druvorna ordentlig mognad, vilket i sin tur ger just de fylliga och smakrika vinerna som gjort Apulien så populärt bland världens vinälskare.

Rödvinerna Casa Marrone Appassimento och Gran Marrone är smakrika och ekologiska Appassimento-viner gjorda på handskördade druvor som har fått torka utomhus under den italienska solen innan skörd, vilket ger vinet än mer koncentration och fyllighet. Casa Marrone Primitivo bag in box är precis som namnet indikerar gjort på de mycket omtyckta om solmogna Primitivo-druvorna. Casa Marrone Appassimento Bianco är en unik vit Appassimento i sann traditionsenlig och italiensk anda gjord på druvorna Malvasia, Fianco och Trebbiano.

Till vilken mat passar Casa Marrone?

De generösa rödvinerna Casa Marrone Appassimento och Gran Marrone passar exempelvis till grillade rätter, krämig tryffelpasta med hyvlad parmesan eller italienska charkuterier. Boxvinet Casa Marrone Primitivo passar perfekt till en hemmagjord pizza eller en riktigt härlig bolognese. Det vita vinet Casa Marrone Appassimento Bianco passar utmärkt till en smakrik fiskrätt såsom ugnsbakad eller grillad lax och tack vare sin smakrika karaktär kan vinet även passa bra till ljusare kötträtter.

Är vinerna från Casa Marrone ekologiska?

Casa Botter drivs med respekt för traditioner, men också med fokus på nya tekniker och inte minst ett ekologiskt hållbart arbete i vingårdarna. Alla viner från Casa Marrone är därmed certifierade enligt ekologisk odling och produktion. Det innebär att varken konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel används. Vinodlaren främjar i stället biologisk mångfald genom att tillåta många olika arter samexistera i vingården. The Wine Teams alla transporter är dessutom klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker av miljöhänsyn med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

 

Varför ska jag välja Casa Marrone?

Välj Casa Marrone om du är ute efter mer än bara vin. Casa Marrone vill inspirera till det italienska livet, var du än befinner dig. De smakrika, fylliga, genuina och dessutom ekologiskt odlade vinerna från Apulien i Italien passar till flera av de godaste italienska rätterna. Med dess hyllning till det historiska och traditionella hantverket är Casa Marrone det perfekta valet om du är ute efter det bästa från Italien – Welcome to Casa Marrone.

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Negroamaro och Nero di Troia.