Buffalo Barrel

Buffalo Barrel

73,60 kr Rött vin, fylligt Kalifornien, USA

Buffalo Barrel är gjort på noga utvalda zinfandeldruvor av högsta kvalitet från Kalifornien och bjuder på en kraftfull smakupplevelse. Efter lagring i 90 dagar på exklusiva, amerikanska whiskey-fat blir resultatet ett fylligt, fruktigt vin med inslag av vanilj, solmogna mörka björnbär och rostade ekfat.

 

 

Skriv ut

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 77573
DruvsortZinfandel
Årgång2020
Alkoholhalt14%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Producent House of Big Wines

Innehållet

SmakbeskrivningTonerna går i len vanilj, solmogna mörka björnbär, torkad frukt och rökiga rostade ekfat.
Passar tillPassar utmärkt tillsammans med rött kött, hamburgare på högrev, ugnsgrillade grönsaker och potatisgratäng. Serveras vid 16-18°C.

Om House of Big Wines

House of Big Wines är ett nära samarbete mellan The Wine Team och amerikanska vinproducenter och odlare, de flesta från Kalifornien i USA. Ett långsiktigt och nära samarbete som ger viner av högsta kvalitet där mycket smak står i fokus. Med modern vinmakning och ett hållbart synsätt skapas medaljvinnande och smakrika viner för olika tillfällen. Inom House of Big Wines produceras både flaggskeppet LYNX, samt tre olika spännande stilar av amerikansk Zinfandel – Buffalo Barrel, Bellflower samt Ultimate Zin.

Om Kalifornien, USA

De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.